Capitolul 5- Nu iese fum fara foc

EPOV

Terminasem orele pe ziua de azi, fapt pentru care m-am retras în biroul meu pentru a-mi strânge lucrurile şi pentru a pleca. Fusese o săptămână dificilă, dar mă aşteptasem la asta. Orice început este dificil, iar de cele mai multe ori elevii nu te acceptă aşa uşor; eram conştient de lucrul ăsta, dar aveam speranţe puternice pentru ameliorarea lucrurilor pe viitor, poate chiar şi pentru elevii imposibili, la prima vedere. Am zâmbit în sinea mea; normal era să fiu supărat, dar dintr-o cauză necunoscută nu puteam fi: am zâmbit din nou: D-ra Swan, era clar sau mai bine zis, oficial, eleva mea imposibilă, dar în acelaşi timp şi o provocare, o mare… mare provocare. Întrebarea mea era una simplă: cum putea o fată atât de mititică şi plăcută la vedere să fie atât de… atât de explozivă? Îmi amintea enorm de mult de Alice: cu siguranţă s-ar înţelege de minune, dacă s-ar cunoaşte, de asta eram sigur… Îmi aminteam mica scenetă de la prima oră, fiind acum pe scaunul de la birou şi pierdut în peisajul care se perinda în faţa ochilor mei, prin intermediul ferestrei ce mă despărţea de lumea exterioară, ca o barieră imaginară. Da… o simplă şi pură… scenetă… Nu eram orb, şi poate că păcălise întreaga clasă cu micul ei show demn de Oscar, dar nu şi pe mine… văzusem asta clar… da… Văzusem asta în ochii ei… Nu era răutate, era … era frică… discomfort… nu acţionase din ambiţie, ci din instinct, aşa cum un animal speriat se apără de prădătorul său, încercând să pară viteaz, dar ochii îl trădează totuşi, frica se citeşte în ochi. Din această simplă cauză, nu acţionasem în nici un fel pentru pedepsirea ei… de genul meu nu dădeam detenţii elevilor… nu vroiam să-mi câştig respectul generând frică şi antipatie… iar Bella Swan, ar fi fost ultima persoană căruia să îi fac aşa ceva. Pur şi simplu… nu puteam pe moment… cel puţin nu încă.

Trebuia să recunosc faptul că avea curaj, lucru care avea atât avantaje dar de cele mai multe ori, mai ales în situaţia ei, şi dezavantaje. Încercase să mă sfideze chiar şi din prima zi, ce-i drept nu într-un mod plăcut, dar fusesem de-a dreptul uimit de hotărârea şi determinarea ei. Mă simţisem prost într-adevăr, dar nu din pricina cuvintelor ei aruncate la întâmplare… nu nicidecum, ci mai mult din cauza faptului că eu o făcusem să reacţioneze aşa. Cerusem o reacţie de la ea, aşteptasem una, dar nu avusesem niciodată intenţia de a o face să se simtă ameninţată de mine… De ce îi era frică? Cu toate astea, fusesem avertizat din trecut, că era un elev problemă şi totuşi nu înţelegeam exact de ce: clar atitudinea era un motiv, dar ce altceva? Situaţia ei şcolară era una mediocră, aflasem şi de asta, dar eram ferm convins că era o fată inteligentă, cum se putea altfel? Anii de experienţă pe care îi aveam în spate, mă învăţaseră să îmi citesc elevii ca pe o carte deschisă, şi eram destul de bun la asta. În opinia mea, Bella Swan, putea fi oricum, dar în nici un caz mediocră, ba din contră, poate doar extrem de sensibilă, lucru care încerca din răsputeri să-l ascundă în spatele tupeului afişat. Ce o dădea de gol? Ochii ei căprui trişti, mişcările nesigure, mâinile pe care şi le strângea nervos de fiecare dată când era meditativă şi nu în ultimul rând, buza inferioară ce şi-o muşca nervos de fiecare dată când ascultă cu atenţie, sfaturile pe care le adresam întregii clase cu privire la lecturile obligatorii, din materia predată. O săptămână întreagă o observasem, oră de oră, în aceeaşi bancă din spatele clasei. Un copil problemă? Probabil… Nu-i nimic: cum am mai spus, îmi plac provocările… Până la urmă vorbim de o faţă ce nu are mai mult de 17ani… nu? Vroiam să acţionez cu tact şi cu mult calm.

O bătaie în uşă, mă făcu să mă întorc de la birou, numai pentru ca în câteva secunde întreaga încăpere să fie asaltată de un parfum pe care avusesem de asemenea “plăcerea” să îl cunosc încă din prima săptămână de servici… nimeni alta decât colega mea de catedră, Tanya Denali, o frumuseţe de plastic, dar atât de asemănătoare cu celelalte femei, cu care împărţisem dormitorul în Seattle… Nu mai vroiam să se întâmple aşa ceva în viaţa mea… o altă relaţie goală şi fără fond şi mai ales nu în Forks, nu unde locuiam din nou în oraşul părinţilor mei şi totuşi…

-Buna Edward… şopti ea seducător, poftindu-se singură în birou. Acelaşi mers provocator, acelaşi păr blond nenatural, aceeaşi sâni perfecţi, care ar fi sucit minţile fiecărui bărbat, şi nu în ultimul rând acea pereche de picioare… luuungi… puse în evidenţă de o fustă, ce putea fi numită decentă numai de un obsedat sexual. Se aşeză languros pe scaunul din faţa biroului meu, ca de obicei sigură pe ea, încrezătoare în propriile… calităţi? Am inspirat adânc, în timp ce puse picior peste picior, mult mai încet, intenţionat, chinuindu-se să obţină o reacţie de la mine… Hmm… reacţie? Eşti bună, Tanya, chiar eşti, dar sincer prefer brunetele, am continuat mental, plesnindu-mă de asemenea mental, pentru a-mi distrage ochii de la fusta ei care se ridică tot mai mult în urma mişcărilor ei, ca în slow-motion… Încă un pic şi puteam vedea… oh… there it îs… micul meu prieten, confecţionat din dantelă… roz?!?!? Deja îmi făcusem o părere exemplară despre această “domnişoară”… Notă… nu îmi place culoarea ROZ…

-Buna, Tanya, ce plăcere… am deschis discuţia ironic ca de obicei încercând să par detaşat şi neplictisit, ce te aduce pe aici?  Chicoti nervos, vizibil flatată. Da… sigur…

-Eddie, Eddie, nu am voie să îmi vizitez colegii… favoriţi? am încercat să îmi stăpânesc nervii… uram să mi se spună aşa… iar mica ei comportare de pisicuţă în călduri… nu mă ajută cu nimic. Acum întrebarea mea era alta… Cum să fii delicat cu o femeie, atunci când vrei să o dai afară din biroul tău, în şuturi? Vreo sugestie, careva? Tatăl meu mă învăţase destul de insistent, cum să fiu un gentleman perfect, o aveam în sânge, dar uneori uram situaţiile în care eram pus… pur şi simplu le urăm… Manierele însă au învins şi de data asta…

-Apreciez interesul tău… dar sunt cam ocupat… sincer… am răspuns ridicându-mă de la birou şi încercând să îmi ordonez tacticos câteva dintre hârtiile de pe masă. Bineînţeles că ea nu se lăsă intimidată de patetica mea scuză…

-Nu e nimic, poate îţi ţin un pic de companie… Apropo… cum te înţelegi cu elevii?… Ai avut probleme până acum?

-Aaa, nu, chiar… curiozitatea însă îmi dădea târcoale… ştiam că poate nu era cea mai potrivită persoană pe care să o întreb toate astea, dar nu m-am putut abţine. Aveam nevoie de nişte informaţii în plus. Tanya, ce îmi poţi spune despre Dra Isabella Swan? La auzul numelui, capul ei s-a întors dezamăgită, fixând îndelung o carte din biblioteca mea. Mă puse pe gânduri.

-Este o ratată… m-am blocat, la privirea plină de dispreţ a ei, atunci când vorbea. Am început să mă enervez. Se pare că puţin câte puţin descopeream latura nu prea frumoasă, a domnişoarei din faţa mea, perfectă la trup, dar măcinată de răutate pură.

-De ce spui asta?

-Rezultatele vorbesc de la sine… Ţi-a făcut deja probleme?

-Nu asta contează, doar nişte note pe hârtie, am răspuns, încercând fără rezultat să-mi maschez vocea care acum părea de gheaţă, dar eu cred că o judeci prea aspru. Este doar o adolescentă, i-am răspuns indignat, aşezându-mă din nou în fotoliul meu.

-Are probleme, şi a încetat de mult timp să mai fie o adolescentă. Deci nu mai are nici o scuză. Are aproape 21de ani pentru numele lui Dumnezeu, iar în ultimii ani aprope că a abandonat de tot şcoala, a continuat cu şi mai mult dispreţ. M-am blocat, la realitatea care m-a izbit cu o forţă devastatoare.

-21 de ani??? Poftim… Cum aşa? Mintea mea era năucită… Bella, Bella, nu era un copil, Bella era… o tânără… femeie…

-Da… Nu ştiai? Sau ai fost vrăjit ca şi alţii de ochii ca de copil… şi privirea tristă?… Eu cred că este doar o prefăcută care cere atenţie… Nu reuşeşte să se ţină departe de belele, iar tatăl ei, Charlie Swan, şeriful din Forks, nu este nici el, cine ştie ce…

Răutatea din vorbele ei însă mă enerva peste măsură. De ce vorbea aşa despre ea, sau şi mai mult, de ce vorbea aşa de întreaga ei familie? Ce rău considerabil îi făcuse? Chiar nu înţelegeam… Bella.. nu era aşa… nu putea fi… pur şi simplu refuzam să cred toate astea… În plus cu siguranţă existau nişte explicaţii plauzibile pentru toate astea. Trebuiau să fie nu?

BPOV

-Ce facem azi după prânz, se auzi vocea plictisită a Jessicăi în cantină, unde eram toţi adunaţi la masa nostra.

-Te plictiseşti iubito? Îţi dau eu ceva de făcut imediat… se auzi vocea lui Mike încărcată de sarcasm.

Mi se făcu greaţă instantaneu. Încă de când se alăturase găştii noastre, el nu făcuse altceva decât să încerce, cu nu foarte mari şanse de reuşită, să îl copie pe Jake, chiar şi în cele mai mici detalii, ajungând chiar să îi memoreze cu uşurinţă chiar şi cele mai proaste replici. Asta bineînţeles, fusese una dintre ele. Am întors capul dezgustată, chicotind uşurată la gândul că şi Leah, făcu acelaşi lucru. Jake părea astăzi, mai nervos şi insuportabil ca de obicei. Mă întrebam ce a putut oare să îi schimbe atât de mult dispoziţia veşnică de calm şi atotştiutor. Ca şi cum observase faptul că mă uitam la el, îşi redresă poziţia abătută şi îşi întoarse caoul, fixându-mă cu o privire dispreţuitoare, formându-mi fiori pe şira spinării. Care naiba era problema lui? Întorcându-şi atenţia la ceilalţi, schimbă subiectul discuţiei.

-Mike, dacă îţi propun ceva, te bagi, întrebă el, spărgând greţoasa bulă de aer a Jessicăi cu iubitul ei.

-Sigur, bro, no problem. Care e treaba?

-Ai văzut maşina nouă care a apărut în ultima săptămână? Nu ştiu a cui e…

-Cea argintie? Daa… arată bine… răspunse Mike, în cunoştinţă de cauză…

Discuţia lor m-a făcut să-mi întorc capul curioasă. Despre ce vorbeau? M-am uitat la Leah în căutarea unui răspuns, dar faţa ei era la fel de întrebătoare, arătând clar faptul că nici ea nu ştia despre ce era vorba.

-Da, exact aia… Mă gândeam să îi facem o redecorare; oricine ar fi tipul care îi este proprietar, trebuie să afle faptul că maşina nu îl poate face diferit de noi, ceilalţi elevi. Te bagi Mike?

-Sigur… ce ai în minte? urmă răspunsul ca de căţeluş al blondului cu ochi albaştri. Nu mă mai mira nimic… mi se păru foarte amuzant… Ce aveau băieţii cu maşinile sau chestiile de genul “Maşina mea e mai tare că a ta?”. Am lăsat-o baltă…

-Ideea perfectă, ca de obicei, răspunse Jake, reluându-şi bună dispoziţie. Jessica te bagi? Bineînţeles că acceptă imediat, fără prea multe ezitări. Se întoarse spre mine, cu o privire încrezută. Cu siguranţă îşi schimba mult prea repede dispoziţia. Începuse să mă speria. Bella, Leah, ce spuneţi?

-Hmm… depinde de cum arată maşina, i-a răspuns, zâmbind la gândul că acum nu mult timp, spărsesem împreună cu Mike, cauciucurile maşinii fostului profesor de literatură. Fusese o adevărată comedie. Gândul mi-a zburat imediat la profesorul Edward Cullen: oare cum ar reacţiona dacă i-aş fi făcut lui acest lucru? Am zâmbit din nou afectată… nici nu vreau să aflu… mai mult decât atât, spre fericirea lui, nici măcar nu ştiu ce maşină posedă. Am căzut din nou pe gânduri… fusesem “cuminte” în ultima perioadă, mai ales la ora lui… oare de asta hotărâse să ignore total, incidentul cu mine? Sau îi eram indiferentă? Uufff… la naiba… nici nu mă interesează… Leah, ca de obicei, mă trezi din visare.

-Bella, iar cauţi necazurile cu lumânarea?

-Nu, Leah, greşit, ele se lovesc de mine, am răspuns comic, la vederea ochilor ei daţi peste cap, în semn de înfrângere.

EPOV

Cum era de aşteptat, nu scăpasem nici acum de Tanya, care îşi găsise în biroul meu, propriul ei loc se pare. Evitasem să mai discut cu ea despre Bella, pentru că, aproape cu orice clipă ce trecea, îmi dădeam seama tot mai mult de faptul că făcusem o greşeală atunci când hotărâsem să deschid acest subiect în prezenţa ei. Mi-am aranjat ultimele lucruri, după care m-am îndreptat spre cuier pentru a-mi lua geaca. Vocea piţigăiată a Tanyei se auzi din nou, făcându-mă să-mi dau ochii peste cap.

-Eddie, îmi pare rău că te deranjez, dar ai putea să mă conduci şi pe mine acasă. Maşina mea nu este în cea mai bună stare… Am inspirat greu din nou, femeia asta vrea să mă omoare… Ca şi alte dăţi însă, cavalerismul a învins.

-Sigur, Tanya, cu plăcere…

-Mersi dragule. Eşti un scump… raspunse aceeaşi voce, ridicol de fericită… mi se făcu rău.. Da… ăsta sunt eu… scumpul dar pe moment, prostul Edward Cullen. Nu vroiam totuşi să îmi fac antipatii în noul teritoriu.

Nu peste mult timp eram deja în parcare, căutându-mi cheile în buzunar. Aceeaşi voce a blondei de lângă mine, îmi atrase din nou atenţia…

-Edward, chestia aia roz este maşina ta? Am ridicat ochii îngrozit…. Nuuu… Nuuu… preţiosul meu Volvo… Nuuuuuuuuu, roooz!!! Maşina mea era mâzgălită pe cât posibil cu spray roz. M-am îndreptat spre ea îngrozit, punându-mi mâinile în cap. M-am uitat în jur, dar degeaba, parcarea era goală, orele se terminaseră de mult. Cine putea să mă urască atât de mult încât să… oooohhh… nuuu…  domnişoară ISABELLA SWAN… gaşca ei…?!?!? Cine altcineva?

Ooohh… Swan… ai dat de naiba… s-a terminat cu Mister Nice… aşteaptă doar şi ai să vezi… am continuat mental intrând în maşină nervos şi trântind portiera după mine. Tanya mă urmă mecanic speriată. Avea şi de ce… nu arătam bine când eram nervos… Am demarat în trombă, părăsind parcarea şcolii, şi totuşi nu mi-am putut reprima un zâmbet. Un lucru era clar… aşteptam mai  mult ca niciodată ziua de luni… Cine să mă mai înţeleagă?

………………………………………………………………………………………………………..

Hello… am reusit in sfarsit sa mai postez un capitol… stiu… a trecut ceva timp, dar chiar nu prea am avut cum… Sper sa va placa, si da… am vrut cu acest capitol sa va prezint si personajul Tanyei, care va spun de pe acum, va face ceva probleme in relatia care se va forma intre Bella si Edward…

Dar deocamdata… suntem la capitolul Edward-Bella… sunt de abia la inceput… dar nu e asa ca sunt parca mai frumoase inceputurile mai dificile? Eu cred ca da… la urma urmei, dragostea nu vine intotdeauna in cele mai avantajoase pachete sa spunem asa…

Spor la citit… see you next week…

Reclame

15 gânduri despre „Capitolul 5- Nu iese fum fara foc

 1. oh..deja o urasc pe tanya X(
  si bella iar s-a bagat in belele..:|
  acum o sa primeasca atentie de la el..k si asa o vroia atat de mult:))
  daca stia ca masina e a lui edward oare o mai facea? cred k da..dar cred k avea mai multa „grija” de masina:))

 2. o doamne iti iubesc ficul:X este:X deci chair ma bucur ca bella parctov nu e o eleva de 17 ani era imposibila rel lor dar acum cnjd am citit:X poop”X sper la scris in continuaere:X

 3. nu poate fi adevarat………..
  tot capitolul mi-a placut….incepand de la gandurile lui Ed despre Bella(pe care se pare ca citit-o fara probleme) pana la faza pe care gasca a facut-o…..profesorului Cullen…saracuta Bella….un lucru sper din tot sufletul,acela ca Edward sa reuseasca sa o indeparteze de neispraviti aia…cat despre aparitia Tanyei…m-a lasat rece,aceeasi beach ca de obicei…Sunt atat de curioasa….si am numai intrebari,si pe masura ce avansam cu capitolele ele se inmultesc…
  ce ascunde Edward….si mai ales Bella….amandoi ascund lururi destul de ingrozitoare,lucruri care i-au schimbat total…Edward nu poate avea pe nimeni aprope…femeile trec prin viata lui nelasad nicio urma mai apoi si cosmarurile…
  pe cealalta Bella….care nu are incredere in nimeni,mereu baga acel tupeu de cartier la inaintat,si fobia ei pt baietii..
  banuiesc unele lucruri…dar….ficul tau e ca un joc de puzzle(pe care app nu prea am rabdare sa le fac)…..
  e forte bun capitolul…sincer,am citit multe ficuri si citesc dar doar unele se prind de mine…iar al tau e unul dintre ele…dar m-ai cam lasat in pom…hmmm,abea ast sa vad ce va face Edward…ma bucur ca cel putin banuieste cine e in spatele farsei asteia…dar rozzzzz?????masinuta aia draguta….uffff,si eu as fi nervoasa…
  abea ast nextul…cat mai repede!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  spor la scris….inspiratie sa ai,ca restul vine de la sine…

  If you’re sitting comfortably then let me begin.
  I want to tell you a tale about the mess that I’m in.
  And it all starts with a girl.
  And shes breaking up my whole world.

  Shes got this big green eyes, and there as wide as the moon.
  They can take you to bed without you leavin’ the room.
  I would kill just to be her man,
  but she’s too cool to give a damn.

  I’m falling in love for the last time
  I’m falling in love forever and ever.
  Falling in love with a girl that ain’t mine
  I’m falling in love for the last time.

  cred k si lor li se potriveste melodia asta…
  kisses&hugs

 4. Tanya e doar o parasuta si asa va ramane indiferent de cat de mult vrea sa arate ….e si o proasta pe de-asupra .in fine..nu prea merita atentie..
  ohh doamne,i-a vopsit-o roz=))=)),saracuta masina.=))
  Abia astept ziua de luni.:**:***

 5. E incredibil capitolul :X
  „Dulcea” Tanya a trecut la atac… X( Doamne de ce Edward trebuie sa fie un cavaler 😐
  E bine de vazut cat de mult i-a distras Bella atentia…a fost o adevarata surpriza sa afle varsta ei…dar cel mai super a fost ” cadoul” -masina roz =)) :)) :))
  Sunt curioasa ce masuri o sa i-a Edward 😀
  De abia astept continuarea:X
  Spor la scris:*

  • ia* scz 😀
   O am uitat…Tanya are vreo legatura cu trecutul Bellei ? Mie asta mi-a dat de inteles…nu face altceva decat sa isi exprime repulsia pentru eleva rebela 😐

   • Tanya nu are nici o legatura prea importanta cu trecutul Bellei… ea nu a facut altceva decat sa o judece pe Bella dupa aparente si dupa rezultatele slabe… nimic mai mult…

 6. deci tanya e cam nesuferita! si superficiala!!!!!
  nici nu vreau sa stiu ce le va face edward!!! pretiosul lui volvo :)) :))
  superb capitolul :X:X:X:X:X

 7. Ai perfecta dreptate.Este mult mai incitant ca totul sa fie piperat:x..iute=pe gustul meu:))..sincer,imi place cand cei doi se tachineaza:x.Cat despre Tanya..sper sa nu ajunga la ceva mai „important” cu Edward..el a vazut ca nu merita,superficialitatea ei iti invadeaza narile pe o raza de doi kilometri:)).Chiar este superb acest capitol..abia astept sa-l „vad” scotand-o la raspundere pe Bella.Va fi nemaipomenit de amuzant!:x
  Kisses&hugs,Spider monkey!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s