Prefata Falling for you

“[…] Pe când eraţi în viaţă

Şi încă dulce vă era suspinul,

Cum de v-aţi prins în mreaja de ispite

Şi dragostei i-aţi cunoscut veninul?”

INFERNUL- CÂNTUL V- Păcătoşii din dragoste

DANTE ALIGHIERI, DIVINA COMEDIE

Explicaţie :

În cântul al V-lea al operei, Dante ajunge în al doilea cerc al Infernului, cel al păcătoşilor din dragoste. Aici îi întâlneşte pe Francesca da Ramini şi Paolo Malatesta, îndrăgostiţii adulterini, a căror poveste tristă de iubire, îl cutremură pe poet.

Francesca da Rimini, fiica seniorului Ravennei, a fost căsătorită, pentru întărirea unei alianţe politice, cu Giancotto Malatesta (cel şchiop), senior al oraşului Rimini, dar ea l-a iubit însă pe cumnatul său Paolo Malatesta, supranumit “l bello” (frumosul). Prinşi împreună, cei doi îndrăgostiţi vinovaţi de adulter au fost omorâţi de către Giancotto, din gelozie.

Cu toate acestea, Francesca da Rimini şi Paolo Malatesta îşi trăiesc mai departe iubirea interzisă, în ciuda chinurilor la care sunt supuşi, iar Dante este surprins de puternica lor dragoste, ce îi uneşte, chiar şi aici în Infern.(“Aceia doi ce strânşi la zbor se îmbie”… “Pe dragostea ce le-a săpat mormântul”).

***

Spinul atât de ascuţit al trădării, îmi rănea fără regrete inima. Cu ce eram mai diferită acum, decât oricare altă femeie, care îşi înşela partenerul de viaţă cu un altcineva, din pur interes? Aproape cu nimic, sau poate doar cu un singur lucru…

EU ÎL IUBEAM PE EL, iar acest lucru era păcatul NOSTRU cel mai mare, dar nu îmi păsa acum câtuşi de puţin de infernul ce îşi căsca gura hăului adânc înspre noi, îngrozindu-mă la propriu. Nu îmi mai păsa de nimic, dacă în orice suferinţă ce mă va aştepta, îl voi avea pe el necondiţionat lângă mine…

Cu acestea în gând, spinul din inima mea, luă forma trandafirului căruia îi aparţinea, iar roşul puternic al petalelor ca de catifea, ale acestei sacre plante, simboliza tributul nostru, plătit în sânge, pentru dragostea noastră interzisă, pentru care aveam să plătim scump, pentru vecie.

Reclame

4 gânduri despre „Prefata Falling for you

 1. Imi place mult ideea asta de dragoste interzisa…nu stiu de ce insa am impresia ca acesta iubire e traita mult mai intens.
  Ma bucur ca ai ales sa incepi ficul asta, mi-a placut mult tema cand ai publicat-o si chiar cred ca o sa imi placa.
  xoxo

 2. Prefata spune multe!E un inceput extraodinar!
  Ideea e interesanta si sunt sigura ca vei reusi sa pui bazele inca unui fic minunat,asa cum ai facut si cu celelalte doua :X
  Bafta! >:D<

 3. Superb…cred ca e primul fic de genul pe care il citesc….
  Din cate am citit la About,Bella e maritata cu Jake…yupiiii,Edward inca ramane dragostea vietii ei…asta e bine,nici nu puteam sa imaginez altfel,dar abea ast sa il cunosc si pe Jake,cred ca are ceva special din moment ce Bella s-a maritat cu el.
  abea ast sa citesc cap 1…
  Succes!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s